momoyo - Breath

« Previous

Other albums

Digital: € 1.21

        

 

“Breath” is een nummer over de kracht van ademhaling, over warmte en levensvatbaarheid, maar ook over de vernietigende werking als alles te dichtbij komt en ademen moeilijk wordt.

 

Fris en intens, drijvend op nachtelijke beats, lo-fi synths, bezwerende strijkers en vooral een stem die je bij de keel grijpt. momoyo is een nieuwe Gentse band die bestaat uit muzikanten van Uncle Wellington, Jan Verstraeten, Noémie Wolfs en Galine.

 

momoyo ontstond midden 2019 als een project van auteur en muzikant Jonas Bruyneel. In een zoektocht naar een fris en duister dansbaar geluid, werkte hij samen met voormalige Uncle Wellingtonmuzikanten zangeres Frie Mechele, altvioliste Esther Coorevits (I Will, I Swear, Noémie Wolfs), hiphopdrummer Renaud Debruyne en bassist Sven Sabbe (Galine) aan een reeks nummers die elk een aspect onderzoeken van wat een mens een mens maakt. Elke titel bestaat uit één woord, elk woord is een essentieel deel van het fenomeen mens. De debuut EP wordt deze zomer verwacht.

 

momoyo werkte, sleutelde en experimenteerde in de luwte, en in verbleef in alle rust en met veel geduld in de studio met producer Klaas Tomme (Ides Moon, St. Grandson) en met Filip Tanghe (Balthazar, Warhaus). Alle muziek werd gemastered door Brian Lucey (Arctic Monkeys, Depeche Mode).

 

WEBSITE

INSTAGRAM

 

PRESS:

 

BEEHYPE 

WHEN THE HORN BLOWS

CONCERT MONKEY

COME HERE FLOYD

PARAPOP 

MUSICZINE 

LUMINOUS DASH

YABYUMWEST