Guido Belcanto - Liefde en Devotie

« Previous

Other albums

CD: € 13.50

Vinyl: € 18.00

Digital: € 9.68

Liefde en Devotie, deze twee plechtige woorden vormen de titel van de nieuwe plaat van Guido Belcanto. Sinds zijn debuut uit 1989 is dit zijn 13de studioalbum, compilaties niet meegeteld.

 

In een productie van bassist Nicolas Rombouts en met opmerkelijke bijdragen van o.m. Naomi Sijmons (Reena Riot), Nathalie Delcroix en Tom Van Laere (Admiral Freebee) is het 12 songs tellende album “Liefde &Devotie” zonder meer een hoogtepunt geworden in de reeds omvangrijke Belcanto catalogus waar de talrijke trouwe fans reikhalzend naar hebben uitgekeken.

 

Liefde en Devotie, twee mooie woorden die op volmaakte wijze uitdrukken hoe Guido Belcanto zijn muzikale roeping belijdt en die hun ware betekenis onthullen in de liedjes die hij schreef voor deze plaat....

 

Samen met zijn vaste muzikale broeders 'wij zijn geen bandje, wij zijn een broederschap (G.B.)' werkte hij gedurende het voorbije jaar plichtsbewust, devoot en liefdevol aan deze nieuwe verzameling levensliederen, liederen zoals alleen Belcanto ze kan maken, liederen die getuigen van een diepgewortelde liefde en genegenheid voor de Vrouw, zijn vak en de zogenaamde onfortuinlijken, voor mensen die 'anders' zijn, mensen met een eenzaam en gebroken hart, mensen die net de andere kant opkeken toen het geluk voorbijkwam.... 'Iemand moet deze mensen een stem geven en ik wil die iemand zijn (G.B.)'

 

Wij vinden het bewonderenswaardig hoe Belcanto na meer dan dertig jaar zijn thematiek nog altijd op een verrassende manier weet te exploreren. En als er al een criticus mag zijn die oppert dat Belcanto zichzelf herhaalt, dan haalt Guido zijn schouders op en antwoordt nederig: 'Wie anders moet ik dan herhalen? “Liefde & Devotie” is geen herhaling van wat geweest is, het is een briljante verderzetting van een oeuvre dat volstrekt uniek is. Een bijzonder album ook, met rootsy elementen, een zeer aanstekelijke live-feel en teksten die de luisteraar bij het nekvel grijpen.

 

1. Johnny Vergeet Me Niet (Ft. Naomi Sijmons) VIDEO
2. Jodie Foster VIDEO
3. Ik Weet Niet Waar Mijn Meisje Is 
4. Haar Vader Hield Niet Van Mij 
5. Al Die Verspilde Schoonheid 
6. Laarzen Van Spaans Leder (Ft. Kimberly Claes)
7. Ik Geloof 
8. Henry Lee (Ft. Nathalie Delcroix) 
9. Meneer De Politieman 
10. Uniek Specimen Van De Menselijke Soort 
11. Mannen Met Een Gebroken Hart 
12. Beste Anna

 

Guido Belcanto op Facebook

 

PRESS: 

 

DE STANDAARD

DE TIJD

LUMINOUS DASH

ROCKPORTAAL

CUTTING EDGE

SNOOZECONTROL

KEYS AND CHORDS

VIVA VLAANDEREN

KEYS AND CHORDS Verslag Optreden van 3 maart 2018 - CC Palethe - Overpelt

LUMINOUS DASH over Jodie Foster